555-555-5555
info@kidsdayout.nl

Over ons

Samen, als neurodivers gezin, blijven wij de wereld ontdekken.

Aangenaam. Dit zijn wij!

Familie Petersen in tha building y'all! En natuurlijk willen wij jullie maar al te graag vertellen wie wij zijn en waarom wij deze reis met jullie delen. Wij zijn Siraaj (43) en Fanny (41 jaar), de ouders van twee prachtige jongens Liam (6 jaar en ASS) en Rumi (4 jaar en neuro typisch). 

Al voordat Siraaj en ik onze levens met elkaar deelden, zagen wij onszelf als wereldburgers. Van het leven als een expat in London, Duitsland, Zweden en Dubai, volgde Siraaj mij uiteindelijk naar het koude kikkerland: Nederland. Daar waar ik mijn liefde niet kon vinden en dus (bijna) de hele wereld heb moeten afreizen om de ware te ontmoeten: van New York tot Sao Paolo, van Detroit tot aan Kaapstad. Je kunt wel zeggen dat wij een missie hadden om de wereld te ontdekken en veel te leren over anderen, want zo hebben wij onze kennis verbreed. Dat is ook altijd de wens voor onze kids.

Met inmiddels twee kinderen blijven wij veel leren. Niet alleen brengt het ouderschap veel uitdagingen met zich mee, maar als je een neurodivers kind hebt dan net even iets extra's. Elke dag leren wij meer over het autisme spectrum, maar ook over Liam. Ondanks dat ligt onze wens er nog steeds en doen wij alles hun horizon te verbreden, maar binnen hun eigen grenzen. Ik heb er lang over nagedacht om deze reis met jullie te delen, maar besef dat deze hobbelige reis juist van waarde kan zijn voor elk andere ouder met een neurodivers gezin, zoals wij. 

Neurodivers gezin.

Als neurodivers gezin houden wij allereerst rekening met de hoeveelheid prikkels die er in die week zijn. Op basis daarvan maken wij de balans op, plannen wij, en bespreken wij samen of het verstandig is om dat weekend erop uit kunnen gaan. Dit is eigenlijk al stap 1. 

Voorbereiden is key. 
Eerst gaan we oriënteren. 'Is de locatie geschikt voor neurodiverse kids en welke faciliteiten voor special needs kids biedt een locatie?' Vaak nemen wij contact op met de locatie, als er weinig tot geen informatie op de website staat. 

Daarna bereiden we onze kids voor op het uitje, door herhaaldelijk aan te geven wat wij gaan doen. Een dagje uit valt uit de dagelijkse routine, dus ervaren wij dat bij een kind op het spectrum dit erg van belang is. Puur zodat hij zich daarop kan voorbereiden. 

Musthaves.
De laatste voorbereiding zit 'm in de materiele dingen: zoals gewoonlijk een tas met de benodigdheden, zoals extra kleren, eten en drinken. Maar voor Liam zorgen we dat we zijn musthaves ook mee hebben - Je kunt er maar op voorbereidt zijn dat de kans er is dat hij overprikkelt raakt. 

Locatie checklist.

Per locatie letten we op een aantal dingen, die belangrijk zijn om niet onnodig overprikkeld te laten raken. Aandacht voor de drie volgende elementen vormen voor ons als basis. 
Bekijk alle Kids Day Outs

Grootte van de locatie

Kleinschalige locaties heeft onze voorkeur t.o.v. grootschalige locaties. Dit hangt vaak ook samen met de massa bezoekers de locatie aantrekt. Echter proberen we grootschalige locaties wel, vanwege de rollercoasters. 

Ruimte

Op de locatie moet er genoeg ruimte zijn om prikkels te kunnen verwerken. Dit kan in de vorm van een open ruimte (binnen of buiten), waar weinig tot geen prikkels zijn. (auditief)

Extra faciliteiten

Biedt de locatie extra faciliteiten voor neurodiverse mensen, zoals een pas waarmee je lange rijen kunt vermijden. Of kun je je kaartje en/of geld terugkrijgen voor als het een dagje tegenzit. 

Kids Day out

Kom en ontdek leuke dagjes uit met de kids!

Share by: